Дали е Herbalife забранет?

Herbalife Nutrition работи во преку 90 земји во целиот свет и има повеќе од 9.000 вработени на глобално ниво

Не, Herbalife не е забранет. Herbalife никогаш не бил забранет на ниедна територија. Не сме регистрирани во сите земји во светот, па затоа може да има одредени земји во кои на независните дистрибутери им е забрането да продаваат производи. Herbalife тековно работи на повеќе од 90 пазари во светот и континуирано врши евалуација на потенцијалот на нови пазари.

За повеќе информации за тоа каде може да го најдете Herbalife, погледнете го целосниот список со земји во кои работиме.

 

Извор на содржина: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-banned/.