Кои ризици ги носи Herbalife?

Водич за Herbalife Nutrition највисоки стандарди во индустријата за сите наши производи

Нема ризици што се поврзуваат со Herbalife. Пред да биде спремен за продажба, производот поминува низ строги процеси наложени од ЕУ и локалните закони, прописи и интерни насоки за да бидеме сигурни дека е безбеден за користење. Овие насоки се спроведуваат од конципирањето на производот па сѐ до пакувањето. Во Herbalife следиме водич за обезбедување квалитет во 14 чекори за да бидеме сигурни дека добивате производи исклучиво со највисок квалитет.

Имаме посветени тимови за обезбедување квалитет на повеќе од 90 пазари на кои работиме. Овие тимови водат грижа секој нов или постоен Herbalife производ да ги исполнува сите локални владини прописи за храна.

Во Herbalife портфолиото може да забележите дека некои производи или вкусови може да се купат само во Европа и Африка, а други производи и вкусови може да се купат само во САД. Тоа е затоа што разбираме дека на различни пазари се претпочитуваат различни вкусови и состојки, но и за да се придржуваме до локалните прописи.

 

Како е компанијата Herbalife сигурна дека нема ризици што се поврзуваат со производите?

Herbalife исполнува највисоки стандарди во индустријата за сите наши производи. Имаме над 300 научници и стручњаци за исхрана и наука кои неуморно водат грижа квалитетот да ни биде примарен фокус. Сите наши производствени капацитети имаат и Сертификат за стандардот за безбедност и здравје при работа ISO 45001 од NSF-ISR

Веруваме дека знаењето е моќно само ако се сподели. Нашата мисија е да ги подобриме навиките во исхраната во светот со вкусни нутриционистички производи поткрепени со наука во рамки на урамнотежена и разновидна исхрана, како дел од здрав, активен начин на живот и да ви помогнеме да поставите правилна рамнотежа на здрава исхрана.

 

Извор на содржина: https://www.herbalife.co.uk/faq/what-are-the-health-risks-of-herbalife/.