Дали Herbalife одговара за вегани?

Herbalife Nutrition вегански производ Oat Apple Fibre

Herbalife има линија производи што одговараат за вегани. Нашиот наградуван Формула 1 шејк како заменски оброк е направен од состојки од растително потекло. Ако сакате да приготвите шејк што одговара за вегани и што природно не содржи лактоза, измешајте го со напиток од соја збогатен со калциум и витамини.

Нашиот Формула 1 без соја, лактоза и глутен е вкусен шејк со совршена комбинација од висококвалитетен протеин, растителни влакна, витамини и минерали. Формула 1 без соја, лактоза и глутен е направен од состојки од растително потекло. Ако сакате да приготвите шејк што одговара за вегани и што природно не содржи лактоза, измешајте го со напиток од соја збогатен со калциум и витамини. Формула 1 е вкусен шејк што е и хранлив и практичен.

 

Извор на содржина: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-vegan/.